Skip to content

Ochutnejte mě

by Ondra on September 2nd, 2010

Dost bylo plků, přejděme k činům. Vy, kteří jste nedoufali, pozvedněte hlavy. Ze stoježaté matky vyrážejí vlaky co půlhodinu a nespočinete-li v pátek ni v sobotu, tak v neděli určitě. Protože tuhle neděli se v Řevnicích koná velmi neobvyklá a milovníky netradičních vín napjatě očekávaná akce.

Jde o nultý ročník festivalu JINÁ VÍNA, na který upozornil už Jižní Svah. Rádio Jerevan dokonce vyvodilo, že se podílím na organizaci akce. To je pravda do té míry, že tam budu nalévat a obsluhovat gril a pokud se tomu říká organizace, budiž. Jsem rád, že s podobnou akcí můžu mít něco společnýho.

IMG_9225

Tvůrčí tým, který se skládá z Pavla Jelena a Honzy Schlindenbucha, si vzal do hlavy, že se bude věnovat propagaci vín z okrajových oblastí, z nevinařských obcí z nezatříděných nebo málo známých odrůd, případně vín zpracovaných netradiční technologií. Může jít o experimenty, neprošlapané cesty, divnoty.

Moc jim v tom fandím, protože mám taková vína rád a pídím se po nich. A taky proto, že se asi s dalšími ročníky zařadím po jejich bok. Pro letošní rok budu zastoupen svým prvním vínem WINEPUNK 2009. Jde o suchou růžovku, která zrála v demižonu ve sklepě, byť původ hroznů je na Moravě. Krom toho tu najdete přes dvacet dalších vzorků známých i neznámých vinařů. Doražte! (Pavlova pozvánka na ovine.cz)

KDE: zahrádka hotelu Grand, Řevnice (hotel je přímo naproti vlakovému nádraží, nemůžete to minout)

KDY: v neděli 5. září 2010 od 15:00

ZA KOLIK: za pouhých 50 Kč vlezného

JAK TO TAM JEDE  Z HLAVNÍHO NÁDRAŽÍ:  14:09, 14:39, 15:09, 15:39, 16:09

2 Comments
  1. Dušan permalink

    Tak a je po akci. Ale bylo to super. I počasí bylo přívětivé. A vína? Měl jsem z toho strach, ale nakonec jsem byl velmi mile překvapený. Hlavně červenými 🙂 Doufám, že tato akce bude mít na vinařské mapě své místo a nastane určitá pravidelnost 🙂

  2. Celkem mě překvapila kvalita a obecná pitelnost některých vín. Máš pravdu, že červená bodovala víc, pro sebe jsem si objevil Jaru Osičku a jeho oxidativní metodiku. Povedená akce!

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS