Skip to content

Prostě hrabičky

by Ondra on May 29th, 2009

V Kinech je Bottle Shock v češtině. Jmenuje se trochu nablble – Víno roku. Fotky, stejně jako recenzi od Mirky Spáčilové najdete TADY. Na Bokovku prý ale nemá. Už jste byli?

Hned dva novinový články z poslední doby se věnujou archivaci. Hospodářky tady a Mladá fronta tady. Nevím jak vám, mě přijde, že ti lidi, co to píšou, jsou placený od slova. Tolik nicneříkajících blafů se těžko najde pohromadě někde jinde.

Co má společnýho Capote, Mondavi a Vaynerchuk? O tom celkem hezky píše Alfonso Cevola TADY. Vypadá to totiž, že nad Garyho šou se stahují mraky. Ne že by ho chtěl někdo zakázat, ale jeho pracovní vytížení se rozjelo tak, že asi  něco odsune stranou. Aby ne. Podepsal smlouvu na napsání deseti knih v řádech miliónů dolarů, stovky tisíc mu platí obří firmy za konzultace o marketingu. V tomhle kontextu musí být jeho videa celkem prkotina, byť se na ně denně dívá přes sto tisíc lidí. Ale Gary jde po New York Jets, jasný?

O tom, co změní svět vína, píše Alder na Vinography. Vinfolio Marketplace se má stát nejfrekventovanějším místem pro prodej vína z ruky do ruky. Zajímavá myšlenka, protože tahle věc je mezi geekama celkem populární, bohužel celkem složitě se to organizuje a chce to mít šikovnou platformu.

Na blogu Jamieho Goodea najdete parádní video z Mosely. Záběry z vinic Urziger Wurzgarten, Erdener Pralat a Wehlener Sonnenuhr berou dech. Kromě tohodle videa tam najdete ještě další posty z výletu. Už vím, kam povede moje další vinná cesta.

Jak to s tím rosé dopadne? Lhali jste nám včera, lžete nám dnes. Ne v Maďarsku, ale ve Francii. To říká aktivista Jose Bove francouzskému ministru zemědělství. Reportuje Decanter.

Jinak o ničem zvláštním ve světě vína nevím, přijde mi to teď trochu jako okurka. Ale okurky nám sežrali slimáci. A bazalku taky. Taky začaly růst houby. Jo a révu u Dominců před barákem napadla peronospora. U mě zatím dobrý. Hezký víkend.

Už jste byli na houbách?

4 Comments
  1. Jj, v dávné minulosti, když jsem psal pro nejmenovaný časopis, jsem byl placený ne od slova, ale od znaku. Motivace zvracet nicneříkající fráze je pak vysoká. BTW na JM je už mnoho týdnů strašné sucho (bylo? – teď to začíná vypadat alespoň malinko lépe), slimáky ani houby nevidět. Peronospora nemá šanci.

  2. Evas permalink

    Ze severu Moravy hlásím hřiba kováře, křemenáče neboli janka, dubové hřiby a gigantickou růžovku 🙂 Ale je toho málo, je strašné sucho.

    Ty článku v MF nemůžu číst, resp. ty diskuze potom, strašně se za ty lidi vždycky stydím…

  3. Jo a Evas: Tak já nevím, mně přijde, že tady furt prší. Hub celkem dost, ale hlavně babky a pančáky. Křemenáče závidím!

  4. p.j. permalink

    byl jsem o víkendu na Dačicku a tam hřiby, křemenáč a hlavně kováře – hodinka a košík plný.

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS