Skip to content

Vysouzené a zmizelé hrabičky

by Ondra on April 24th, 2009

Už jste to slyšeli? Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) uvažuje o prodeji šampaňských domů Krug, Moët a Dom Pérignon. A prý za celkem ranec. Ale o žádné rozprodávání půdy drobným farmářům nepůjde. Tři značky se mají vydat do náruče britského gigantu Diageo, kde už dřímají taková jména jako Guinness, Johnie Walker nebo Smirnoff. Decanter reportuje tady.

Gordon Ramsay padá strmě po příčkách žebříčku nejlepších papání světa. Jeho poklesky jsou shrnuty tady. Naopak naše (ale ani vaše, ani moje) Allegro se vyhouplo na místo 74. Tamodsud už je asi pěkný výhled, ale na El Bulli, kde ročně žádá milión lidí o rezervaci, ještě nedohlédne. Pokud jste si nezkoušeli udělat v El Bulli rezervaci, zkuste to, jen pro tu srandu. Přišel mi od nich pěkný (rezervovaný) mail, jak dlouho dopředu jsou rezervováni.

Blíží se veletrh Víno & Destiláty. Dorazit tam má spousta lidí a krize se mu prý vyhne. Vyhnul se mu i Pierre Richard a místo něj nakonec přijede jenom jeho víno.

Po dlouhých sporech soud definitivně přiřknul Šobes Znovínu. O Šobes se Znovín soudil s obcí Podmolí, která mu vinici před 14 lety odprodala. Tehdejší starosta ovšem prodej s nikým nekonzultoval a rovnou to střelil, takže se vzduchem nesly určitý pochyby o tom, jestli je smlouva platná. Prý je.

Pokud jste někdy čmuchli k problematice integrace lidí s postižením do pracovního procesu, víte asi, jak se do toho chce zaměstnavatelům. O to parádnější zpráva je, že v Japonsku běží program pro autisty – ti ve vinařství Coco vyrábí vlastní víno. Via Vinography.

Hezkou sérii videí vyvěsil Wine Spectator – mluví tu vinaři z biodynamických vinařství. O kompostu, o podivnostech, o lidech, o dešťové vodě, o udržitelnosti. Můj favorit je Zind-Humbrecht, ale těch peněz…

Moc hezky profiluje Eric Asimov Randalla Grahma z Bonny Doon Vineyards. Ten se podle všeho chce stát menším, ještě menším a nakonec úplně nejmenším. Pokud sledujete Wine Library TV, tak vám neunikla nedávná dvoj-epizoda s tímhle králem filozofů mezi vinaři. Myslel jsem, že jeho vína sem nikdo nevozí, ale našel jsem je v nabídce Monarchu. Tak výborně.

Na včerejšek tu byl připravený článek. Zmizel a vůbec nevím, kam se poděl. Pokud blogujete a znáte redakční systémy, víte, že článek se někam uloží, naplánuje se na určitou hodinu a je hotovo. Uložil jsem, naplánoval a nic. Nejenže se nepublikoval, ale ještě navíc zmizel. Doufám, že je to poslední záhada za tenhle týden. Mějte se hezky.

Ztratili jste poslední dobou něco?

3 Comments
  1. Zmizení článku hodně naštve, což? Jednou se mi stalo něco podobného – dopsal, uložil a naplánoval. Druhý den ráno marně hledal na blogu. Naštěstí zůstal článek uložen, tož to bylo lepší než u Tebe 🙂 Od tý doby raději neplánuju a hned vystavuju.

  2. Tom: To teda jo. Když k tomu ještě připočtu tenhle týden vymazanou poštu, tak už si vážně říkám, že něco musí být divně. Asi já 😉

  3. Všechny texty píšu ve Wordu nebo v něčem podobném, ukládám na počítač a pak prostě jen vložím na web a rovnou publikuji 🙂 Když se něco podělá, mám kopii. Ale já i ukládám do schránky před odesláním text komentáře. A mám ve zvyku mačkat Ctrl+S v rozepsaných dokumentech dvakrát do minuty. Holt se počítači a aplikacemi pro web živím a vím, jak nevypočitatelné bestie to jsou :o)

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS