Skip to content

Pučící kinohrabičky

by Ondra on April 3rd, 2009

Jak si s aprílem pohráli blogeři? Jižní svah oznámil zpoplatnění webu, Alder měl vynikající zprávu o tom, že somálští piráti berou výkupné i ve víně. Nevím jak vy, ale mně vždycky trvá, než mi to datum dojde a koukám na to se spadlou čelistí, totálně nepodezřívavý a věřící všemu. Dokonce lítající hotel jsem zbaštil. Nebo sbaštil. Fakt nevím.

Odborníci z Decanteru hodnotili Bordeaux 2008 en primeur mrkněte i na verdikty tady.

Na zámku ve Valticích už mají vzorky pro Valtické vinné trhy. 950 kousků čeká na porotu a její hodnocení, který proběhne 14. – 17. dubna. Veřejnost si to bude moct prochutnat 8. – 9. května a zjistit, jaký má ty komise pohárky. Čtěte na iDnesu.

Od včerejška až do pondělka probíhá jedna z největších evropských vínoakcí – veronská Vinitaly. Tenhle rok má téma “Svět, který milujeme,” čímž chtějí organizátoři vyjádřit lásku k vínu, zemi, kvalitě, místu, životnímu prostřědí a jeho ochraně, lidem a jejich problémům, vesničkám a jejich historii. Super téma. Jasný a pochopitelný!

Pokud se o víkendu nebudete válet na zahradě a pít první jarní růžovky, můžete si vyrazit do Velkých Bílovic a pobíhat tam Ze sklepa do sklepa. Za sedm set peněz tam můžete ochutnat od čtyřiceti vinařů a večer šroubovat žárovky. Pokud pojedete, pozdravujte pana Balouna.

Na Apríla proběhla taky naše tuzemská růžová soutěž – Jarovín. Výsledky si můžete prohlédnout tady a nezapomínejte u toho pomalu přemýšlet, co budete pít v na jaře a v létě. A první růžovku můžete načít už o víkendu – má být až 21°C! Už to pučí!

Moc se mi líbilo, jak Jamie Goode nedávno psal o párování pátečního vína s filmem. Alter Ego 2004 mu přišlo podobný jako poslední Bondovka Quantum of Solace. Když k tomu přidáte Párování vína s filmem od Florentyny a pořádně to nastudujete, už jste prakticky odborníci v oboru. Téma se mě dotýká osobně, protože celej týden trávím v kině. Pracovně sice, ale přece jen. Z pučení jara znám jenom ranní zpěvy ptactva a o zbytek se stará Febio. Přemýšlím teď, s jakým vínem bych pároval filmy jako Pustá hora, Vlastní smrt nebo Propadlý. Říkám si, že je možná dobře, že u nás nemáme festival filmu a vína. To už bych z toho kina asi nevylezl.

A protože i tyhle řádky píšu mezi sedadlama a místní wi-fi pořád padá, víc se do dnešních hrabiček nevejde. Mějte se krásně, choďte do kina a užívejte pučení.

Co jste letos viděli na Febiofestu?

4 Comments
  1. Tuším, že p.Baloun tam nebude, neb není z V.Bílovic, ale z V.Pavlovic 🙂 I když, kdo ví…

  2. Nikdo mi ten apríl pořádně nesežral :o) Ale mám potvrzeno, že několik příspěvků na ten účet Člověka v tísni nakonec opravdu šlo :o)

  3. Tom: No, byl to teda pokus o vtip, ale díky za opravu 🙂

    J.Č.: No vidíš, já jsem si prvních půl hodiny říkal: Jde na to dobře, kluk. Čte ho dost lidí, reklamu asi nechce, tak fajn 😀 Ale fakt je, že mám dlouhý vedení.

  4. arx permalink

    vinograf: já ti dám vinitaly….očekával bych o tebe, že budeš informován i o undergroundové alternativě k veronské konzumní hrůze: http://www.vinnatur.it :-))))
    tom: no, nevím, kde teď radek bydlí, ale je bilovčák jak poleno a i kdyby vysadil v Lombardii, bude to na něm vždycky poznat 🙂

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS