Jabkobraní, sajdr a nakloněná rovina
Trochu jsem se těšil, že lidem za prohibice dojde, z čeho ten alkohol vlastně je. Pravda, dojde jim to. Ale na to, aby ohnuli hřbet a zvedli ze země pár jablek, na to je asi moc krátká. Vedlejší cesty a polňačky lemovaný alejema jabloní nezaplavily davy česáčů a sběračů. Hrušky se dál válej pod stromama. Sady pustnou. Furt je normální zajít si do kšeftu pro golden.
V sadu v Mikovicích na mě letos čekala (a čeká) pořádná nadílka. Zatím mám na Applepunk namoštováno 250 litrů. Pořídil jsem si na to krásnou kameninu s ještě krásnějším kohoutem. Kupoval jsem ji v Brně, čtyři chlapi ji rvali do auta. Odklopil jsem pokličku a nasál tu vůni.
“Co jste v tom měla?” Ptám se paní.
“Whisky.” Culila se.
“Plný?”
“No…”
“Jakože 250 litrů whisky?”
“To víte… míváme dost návštěv…” To už jí šla červeň do tváří. Voní to prostě nádherně.
Naprosto v souladu s mojí recyklační fóbií probíhá zpracování drtě. Loni (a vlastně ještě letos) jsem ji dával do plastovýho barelu a po naplnění vozil na kompost. Žížaly to milujou. Letos jsem nějak na ten barel kouknul a bylo tam vidět, že do čtvrtiny je šťáva. Vlastní vahou se ty dva metráky slehly a vymačkaly toho víc, než lis.