Transparenci plíseň nesíří
Chtěl jsem jít příkladem. Nechtěl jsem dělat tajnosti s vinařením, vlastními pokusy a omyly. Amatérizmus a neumětelizmus, nezkušenost a objevování Ameriky jsou ostatně průvodními jevy začátečnictví, takže se není za co stydět. Proto zveřejňuju v hlavním menu (nahoře) ročníkové záložky, shrnující popis výroby jednotlivých ročníků (když nepočítám Chateau Babička 2008, tak jsou zatím dva).
Ano, je tam zmínka o plísni. Ale co, tak to prostě bylo. A tak jako mi nezatratí chudba čest, nezasíří mi ani plíseň otevřenost. Sebelepší reklama nezlepší kvalitu nabízeného zboží. Ale to, co je zamlčeno, vzbuzuje největší obavy. Aspoň pro mě.
Průběh ročníku 2010 budu upravovat tak, aby bylo jasné, jak se víno vyvíjí. Zatímco bílý ještě kvasí, červený a růžový už je po lisu a po přetočení, dalo by se říct, že už vyzrává. Když se k vám pak dostane láhev, měli byste mít možnost znát její životopis. Tak bych si to přál u ostatních vinařů, proto to tak chci dělat sám. Možná časem přijdu na to, že je to hloupost. Uvidíme.
Budu moc rád, když se u stránek rozjede rozumná diskuze a když mi zkušenější vinaři poskytnou cenné rady a taktně mě upozorní na některé chyby. Přiznávám dopředu, že se jim budu snažit oponovat.
Super. Moc rád si přečtu, jak pokračuje tvá snaha přetvořit hrozny v ten opojný ušlechtilý nápoj … snad toho nebudeš litovat 🙂