Skip to content

Ochutnávka domácích ciderů II. – vyprodáno

by Ondra on December 19th, 2011

Kdeže jsou loňské sněhy, když ty letošní ještě ani nenapadly! Na první ochutnávku domácích ciderů se moku lačná sešlost slétla na Žižkov do bistrotu Veltlin.cz a dobře se poměla. Pár hlavám jsme určitě prokutali dírku do zalebečních dutin a povědomí o cideru u nás tak vzrostlo o půl špetky. Hlavní vlnu propagace mají na svědomí dobře komunikující Mad Apple, kteří se neváhali pustit do boje s paskvilem z Poděbrad. Z loňských pokustónů Cyrila Holuba a Ondry Frunce se vyklubali podnikatelé. Do svého se (v urban stajlu) pustil Cuketka. Jablečná velmoc ještě nejsme, ale v alejích se toho válí o pár kilo míň.

Letošní ochutnávka je naplánovaná na úterý 24. ledna v 19 hodin; o měsíc a půl později než loni. Hodně vystavovatelů si totiž stěžovalo, že jejich produkt není v prosinci ready a že by se jim chvíli po Novém roce vystavovalo líp. Osobně mám sice pocit, že cider má perlit a že když dokvasí, má už to nejlepší za sebou, ale budiž. Měníme i prostor – letošní ochutnávka bude v restauraci Kofein, Nitranská 9 (kolmá k Jiřáku). Kofein je velmi zajímavý podnik, otevřený letos na přelomu jara a léta. Jede v módu modifikovaný tapas, takže po skončení můžete i něco zakousnout. Luxusní domácí paštiku třeba.


O přihlášených vystavovatelích vás budu průběžně informovat; doufám, že se k ostříleným domácím sajdristům vyrojí i nějací nováčci. Určitě ale ochutnáte Applepunk 2011, jehož ladění právě probíhá. Na zkušební lahvovací stanici vzniklo několik prototypů finálního mixu tří ingrediencí: suchého cideru kvašeného a zrajícího v dubových sudech, ve skle fermentovaného hruškového moštu a sladké rezervy, která vznikla dlouhým vařením čerstvého moštu na otevřeném ohni.

Kapacita je bohužel už naplněna. Když se něco uvolní, dám vám vědět. Těším se na vás!

7 Comments
  1. Kofein je fajn. Naposledy jsem tam byla teď v sobotu. Některé tapas jsou přímo luxusní. Konfitovaný bůček třeba… Přeju, ať se akce povede.

  2. Jasně. Nebo vynikající carpaccio a vlastně nic tam nebyla chyba.

  3. Neználek permalink

    Do prrrr…achu! Udělal jsem první padesátku cideru a opravdu jsem se chystal do matičky 100věžaté dorazit. Ale v tomto termínu lyžujeme. Takže se pokusím poslat za sebe vzorek. :o(((

  4. Python permalink

    Minulý rok nám to předání vzorku v Olomouci nevyšlo a jak letos? Nevíš jestli jede někdo od Zlína apod., kdo by vzal ten můj ? Dělal jsem kromě čistého také speciály ( zázvorový a aroniový ).

Trackbacks & Pingbacks

  1. Dozážní praktika | WINEPUNK
  2. 4. Ochutnávka českých ciderů | WINEPUNK
  3. 6. přehlídka českých ciderů | WINEPUNK

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS