Skip to content

Program dodavatel a přehlídka

by Ondra on November 4th, 2010

Krásný na čase je to, že plyne. Díky tomu se věci nedějou naráz, ale postupně. Zdánlivě banální informace – ale tý radosti z toho. Cider tak bývá v pitelným stavu ještě dávno před tím, než vínu můžeme vůbec říkat víno. A co víc, jablka leckde visej na stromě v ohromujícím množství, zatímco většina hroznů už je dávno pod střechou.

Pojďme toho zkusit využít k všeobecnému prospěchu a udělat si navzájem hezky. Jablka kvasících jedinců je kolem dokola čím dál víc. Pochválen tedy budiž nápad na uspořádání ochutnávkové přehlídky domácích ciderů. Pokusím se domluvit prostor a dotáhnout co nejvíc ciderářů (cideristů, jabkokvasů, jabčákistů…).  O výsledcích a přihlášených vás budu informovat.

IMG_6777

Druhá věc se týká právě jablek, co jsou dosud stromovisatci. Vyhlašuju program DODAVATEL – máte-li jablka na stromech, můžete je za odvoz darovat WINEPUNKU  a odvézt si hotový cider. Jablko nemusí být krásné ni velké. Strupatce bereme taky. Shnilotiniy ne-e.

Pokud máte domácí cider nebo ho chcete získat díky programu DODAVATEL, pište do komentářů nebo na ondra@winepunk.cz

2 Comments
  1. Tomáš M permalink

    Odkud jste?
    Já jdu tento víkend sbírat jablka a cider bych chtěl konečně zkusit (hodně jsem slyšel, ale neměl tu čest okusit), tak mne zaujala tato akce.

  2. Tomáš: údolí Berounky, to máte z Vyškova daleko. Ale pusťte se do toho sám a přijeďte pak na ochutnávku!

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS