Skip to content

Montérky

by Ondra on February 23rd, 2017

Koupil jsem si vás před dvěma lety a byly jste vůbec vůbec moje první. Tou dobou jsem ještě nevěděl, jak tohle poprvé poznamená můj život. Těch kapes třeba! Na telefon, na metr, na šroubovák a kleště. Pravda, znamenalo to doplňkové výdaje. Musel jsem si koupit metr, šroubovák a kleště, aby to nevypadalo, že nevím, na co ty kapsy jsou.

IMG_2407

Jste ztělesněním každodenní elegance a všestrannosti. Vaše švy jsou vzorem pevnosti a nezdolnosti, houštím prodírati se můžeš, trny nevida; zůstáváte intaktní, inertní vůči písku a suti. Jste pohodlný a dost široký, takže v zimě se pod vás vejdou podvlíkačky. I ty teplý. Na kolenou, kde je to důležitý, máte trojitou vrstvu.

IMG_1260

S vámi se svět stává přátelštějším, vřelejším. Jak s vámi rozkvétají vztahy s prodavačkami, obsluhou benzínek, ba strážci zákona! Jak mile se k vám chovají v hobbymarketu! Nikdy jsem nebyl v obleku v bance, ale takhle nějak si to představuju. A úřednice! Pomůžou vám s vyplněním čehokoliv, dokonce vám někdy půjčí i propisku.

IMG_2402

Samostatná kapitola jsou ženy. Najednou jako by ve vás cítily samčí sílu, ohlídnou se, očičko přimhouřej, do vlasů si hrábnou; primární erotičnost míchá se v jemnou emulzi s touhou pečovatelskou, i čiší z nich touha uvařit vám něco k jídlu a pak se vděčně koukat, jak to do vás padá. Na ulici? Ta tam je genderová korektnost, mlaskání a pískání opět stalo se normou. Se ví, že s váma si mlasknu a písknu. Hlavně když sedím za volantem tranďáku s valníkem a za sebou mám dvě tuny jablek. A ten pičus v superbu se může posrat, když mu to tam střihnu na kruháči v Liťáku. Sem dlouhej, vole! Čum, neasi! To je ti hřejivej pocit jak z nitra jadernýho reaktoru, co zaplavuje tělo hrdostí na tvrdej chleba proletáře.

IMG_1249

Dělají-li šaty člověka, pak jste důkazem toho, jakých lidí by svět ještě více snesl. Tolik jsem toužil okusit svět vně vlastní sociální bubliny, ani jsem nevěděl, jak snadný to je. Až s váma dostihuje mě empatie, shovívavost k volebním preferencím, najednou chápu pana prezidenta a cítím s jeho dolními deseti milióny.

IMG_2410

Dělají-li šaty člověka, znamená to, že ho utváří nejen mravně a eticky, ale i gastronomicky. Když si vás oblíknu, ty tam jsou jemné chutě a delikátní vůně. Jak se blíží k polednímu, žaludek lační po čtvrtce kila vlašáku se čtyřmi tukovými, ideálně zazděnej argusem v plechu. Ranní cígo u blafající dodávky je ta největší hovězina, ale kdo nikdy neměl v pajšlu jak v polepšovně, ví hovno o tom, jak je po pár kilácích krásný, že už vám konečně není na blití.

IMG_5834

Pak vás donesu domů, je večer a na stole je polívka, kus brzdy se špekem k tomu a dva dudlíci, obratně vás stáhnu a hodím přes pelest i s peněženkou, telefonem, šroubovákem, metrem a kleštěma. Stanu se na chvíli přemýšlivým a citlivým společníkem, kterému ani fyzická únava nebrání listovat v antické knihovně a který se těší, až se ráno zase svět strašně zjednoduší, všechny problémy světa budou mít řešení v tý večerce na rohu budou mít teplou sekanou v housce.

 

6 Comments
  1. tengu53 permalink

    jojo, taky mám podobný pocity, když je navléknu. Já teda radši model bez lacla, za stopade z chovatelské burzy v Kromclu:-).

  2. Lacl je super, protože ve vinohradu jsem třeba při řezu furt ohnutej a takhle mi aspoň netáhne na cemr.

  3. HonzaH permalink

    No, musí to být sakra dobrý matroš, to co hulíš :-)). Tvoje příspěvky začínaj být čím dál víc PUNK (s příchutí DADA) a čím dál míň WINE. A trochu uštěpačná poznámka: kdo má čas se fotit při práci, té práce pak moc neudělá. Moje vlastní zkušenost. Ale chápu, že nějaké PR si udělat musíš, když chceš prodávat. Ale jinak si Tvé filozofické články vždycky rád přečtu.. Jen tak dál. Honza

  4. vaclav slavicek permalink

    Mě to nepřijde jako PR. To je prostě tim jiným světem těch co to tahají rukama a těch co si vše kupují. Blbý je, že se to dá vydržet jen určitou dobu (leta), pak se dostaví frustrace, deprese a eroze fundamentů na kterých si dřív stál.

  5. Kuba RApper permalink

    Chteli jste makat, tak makejte, delnici!!! JO!!!

  6. Jakub permalink

    Moc díky za článek.
    Skvěle jsem se pobavil a těšim se taky na svoje první:)

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS